A tőzsdetanács és a délutáni magánforgalom

A mai napon megnyilik a tőzsde épületében a magánforgalom és ezzel létjogosultságát, de egyben létét is végleg elveszti a kávéházi magánforgalom, amelynek szélsőséges voltára és kilengéseire éppen a Hétfői Napló hivta fel a figyelmet. A tőzsdetanácsé a felelősség, hogy a kávéházi magánforgalmat egészen addig hagyta a délutáni üzleti életben szerepet játszani, amig ott teljesen elfajult a játék, elvadultak az állapotok.

A tőzsdetanács erre a lépésre, melyre végre most rászánta magát, módot és alkalmat találhatott volna már jóval előbb is. Várt azonban addig, amig a közvélemény felzudult, a sajtó tiltakozott és a rendőrség – amint az ilyenkor már szokásos – nem éppen keztyüs kézzel beavatkozott.

Ha tőzsdetagokat vittek be a rendőrségre, amint hogy vittek, azok köszönjék meg ezt a vendégszereplésüket a tőzsdetanácsnak, amely a délutáni magánforgalom elől elzárta kapuit. Most azután meggazdagodva tanulságokkal és a világ leggroteszkebb sztrájkjának tapasztalataival, megnyilik hivatalos ellenőrzéssel, bent a tőzsde épületében a délutáni magánforgalom.

Igazán nincsen módunkban ezt az ujitást a tőzsdetanács javára irni, hiszen csak akkor cselekedett, amikor már mi kiáltottunk tüzet. De vannak egyéb területek is, ahol a tőzsdetanács müködése élénken kihivja a kritikát, de arra az álláspontra helyezkedik, hogy cselekedni még akkor is ráér, amikor a veszedelem komolyabb méreteket ölt.