A MOVE – BSE országos kardvívó versenye

I. Trstyánszky Ödön MAC.
II. Uhlyarik Jenő MOVE – BSE.
III. Dr. Posta Sándor MAFC.


Fényes külsőségekben és magas nívójú sportélvezetben gyönyörködhetett az az előkelő közönség, amely a MOVE Podmaniczky-utcai székhazának dísztermeit szorongásig megtöltötte, hogy a MOVE – BSE országos kardvívóversenyének döntő küzdelmeit végignézze. Az egész verseny alatt nyílt küzdelemben a helyezési eshetőségek folyton változtak, míg végre az utolsóelőtti dr. Posta – Trstyánszky asszó hozott döntést, amely az utóbbi győzelmével végződően biztosította részére az első helyet.

Trstyánszky kiváló formát mutatott. Technikája oly precíz, hogy ugyanazt az akciót háromszor egymás után sikeresen tudta keresztül vinni.

A verseny részletes eredménye:
1. Trstyánszky Ödön MAC 8 győzelem, 84 pont. – Nemcsak tuserős, de technikájának tökéletessége és akciónak finomsága által is jogosult arra az előkelő helyezésre, amelyen őt az utolsó évek versenyein látni szoktuk. Biztos parád-riposztjai, agilis támadásai s különösen tökéletes külső elővágásai juttatták a győzelemhez.

2. Uhlyarik Jenő
MOVE BSE 6 győzelem 81 pont. – Második helyezése jól megérdemelt gyümölcse tiszta akciókra törekvő vívásának, amellyel sikerült több pontot összehoznia, mint a mögötte helyezett s ugyanannyi győzelemmel rendelkezők.

3. Dr. Posta Sándor MAFC 6 győzelem 73 pont. – Az egész verseny alatt csillogtatta kiváló képességé a feltartó és kizárólagos szúrásokban. Trstyánszkyval vívott döntő mérkőzésénél talán a győzelem közeli eshetősége miatt idegesen vívott, úgy hogy egymás után három elővágást kapott, s a tőle megkívánható asszau-kint legalább egy feltartó szúrás is elmaradt.

4. Dr. Tóth Péter MAC 6 győzelem 71 pont. Nem mondhatnánk róla, hogy formája tetőpontján van, rutinozott vívó, aki minden helyzetben feltalálja magát, s egy hiányos tréningje ellenére is szép helyezést ért el. Traversons támadásai és riposztjai kezdenek megszokottak lenni.

5. Schenker Zoltán MOVE – BSE. 4 1/2 győzelem, 66 pont. Ugyancsak azt mondhatjuk, hogy mennyire formája alatt vívott. Támadásai nélkülözik a tőle megszokott erélyt és határozottságot, viszont a mozdulatai meglehetősen nagyok. Sok elővágást kapott. Parád-riposztjai ellenben jók.

6. Bogen Albert
MOVE – BSE. Mind gyakrabban találkozunk nevével a versenyek döntőjében. Támadásai agilisak és időszerűek, védései is biztosak.

7. Sz. Nagy Béla MAC. 3 győzelem, 41 pont. A fiatal gárda egyik legtehetségesebb tagja. Labdatechnikája igen jó, kardvezetése is jó, csak gyakran vág közbe. Ha arról a hibájáról leszokna, még jobb eredményeket érne el.

8. Dr. Kovács Andor MAFC 2 1/2 gy. 45 pont. Az előmérkőzéseken igen jól vívott, de a döntőben indiszponáltan küzdött.

9. Dr. Borsay Győző
MAFC 49 pont. Tavaly óta igen sokat fejlődött. Négy asszóját veszítette el 3:4-re. Néhány többszörös parád-riposztot és kitűnő tempó-támadásokat láttunk tőle.

10. Koczy Aladár MAC 43 pont. Fájó karral vívta végig a döntőt, még így si sok szép tust adott.

Sávoly János altábornagy a MOVE – BSE elnöke néhány buzdító és dicsérő szó kíséretében osztotta ki a szép érmeket és tiszteletdíjakat. A kitűnően rendezett verseny Babel Andor munkáját dicséri.