Felismerték a csepeli hullát

Szegény bankhivatalnok volt - Két hete tünt el otthonról

Szombaton a reggeli órákban a Csepelsziget budai oldalánál két halász egy husz-huszonöt év körüli magastermetű férfi borzalmasan megcsonkított holttestét fogta ki a Dunából. A férfi koponyájának hátsó részén hatalmas seb tátongott, testén pedig több helyen véraláfutásos nyomokat találtak. A rendőrorvos véleménye szerint körülbelül nyolc-tiz nap óta lehetett a Dunában a holttest. A borzalmas leletről a csepeli rendőrség szombaton délután értesítette a főkapitányságot, ahonnan Angyal László detektívfelügyelő szállt ki dr. Vogel József rendőrfogalmazóval a helyszínre, a hullát már nem találták meg a kifogás helyén és azt a hullaházban tekintették meg. A rendőrség nagy aparátussal inditotta meg a nyomozást az ujabb borzalmas büntény földerítésére, mert kétségtelennek tartják, hogy a Csepelszigeten kifogott fiatal férfi gyilkosság áldozata lett.

Ma délután Székely Ilona megnézte a csepeli halottasházban a holttestet mert lapokban már tegnap közölt leírás alapján erős gyanuja támadt, hogy fivérével azonos.

Székely Ilona határozottan felismerte fivérét, Székely Aladár 20 éves bankhivatalnok, aki két hete tünt el hazulról.

A szerencsétlen végű fiatalember szegény fővárosi szabó gyereke. Széleskörü nyomozás indult meg.

A család mélyen megrendült, mikor megbizonyosodtak arról, hogy a meggyilkolt a fiuk. Teljesen érthetetlennek tartják a tragédiát, mert tudtukkal Székely Aladárnak nem volt ellensége és pénze sem, ugy hogy bosszu- vagy rablógyilkoságra nem is gondolnak.

A megdöbbentően titokzatos ügyben Vogel József dr. rendőrfogalmazó vezetésével széleskörü nyomozás indult meg.