MTK – KAC 2:0 (0:0)

Hungária-út. 3000 néző. Bíró: Bíró Sándor.
Az MTK vezetősége áldozatot nem kímélve rendbe hozatta a hét közepén még sártengerhez hasonló pályáját, úgy hogy a bajnoki mérkőzést meg lehetett rajta tartani. A talaj természetesen nagyon csúszós volt és a játékosok állandóan bukdácsoltak rajta. A mérkőzés előtt itt is sűrű köd ereszkedett alá, amely a második félidőben már teljesen lehetetlenné tette a nézőre a pályán való orientálódást.

A bajnokcsapatból hiányzott Braun jobbszélső, akinek helyét Dobó töltötte be. A balösszekötő helyét sem tudta még jól megoldani az MTK. Ezúttal Dobsával próbálkoztak, aki azelőtt néhányszor balszélsőt játszott. Nem odavaló játékos és csodáljuk, hogy a balszélső Opatával nem cserélték ki, amikor már kitűnt, hogy nem tud megfelelni a beléje helyezett bizalomnak. A csapatban ilyenformán hézagok lévén, játéka nem lehetett egységes.

Egyrészt Dobó gyenge szereplése folytán a jobboldal, másrészt Dobsa gyenge támogatása folytán a baloldal nem tudott egyöntetűen eredményesen fellépni. A halfsor sem volt még olyan formában, hogy a kellő támogatást biztosíthatta volna. Orth néhány szép trükktől eltekintve, nehézkesen játszott és csak később, mint balszélső, vált centerezésével hasznára csapatának.

Az első félidő vége felé ugyanis Orth Opatával helyet cserélt, mert a sárban nem bírta a tempót. Orth a balszélen lendületet vitt bele a támadásba, viszont azonban elárvultan hagyta helyét a középen, ahol Opata nem tudott megküzdeni a középcsatár irányító feladatával. Az egyetlen fürge és hasznos játékos a csatársorban Molnár volt, akinek eredményes munkáján meglátszott a szorgalmas tréning. A két hátvéd jó volt, különösen Mandl, aki legerősebb támasza a bajnokcsapatnak.

A KAC annak ellenére, hogy teljesen új összeállítású csapattal kellett felvennie a küzdelmet, meglepett friss és erőteljes játékával. Sokat kell még azonban az új csapatnak együtt játszania, hogy eredményes is legyen a játéka. Első szereplésével azonban máris bebizonyította, hogy kedv, ambíció és megértés van a csapatban és ezt csak lelkiismeretes össztréninggel kiegészíteni.

Varga méltó utódjaként mutatkozott be Birl a kapuban, aki nagyszerű helyezkedéssel és bátor rámenéssel egész sereg góltól mentette meg a KAC kapuját. A régi játékosok közül bentmaradt a csapatban Michalek hátvéd, Sándor centerhalf és Norik jobbszélső, akik egyúttal a legjobb emberei is voltak a csapatnak. Mellettük Dudás balösszekötő tűnt fel.

Az első félidőben az MTK állandó fölénnyel támadja a KAC kapuját; Opata, Molnár és Orth lövéseit azonban a kapus biztosan fogja. Ritkábban a KAC is támadást intéz az MTK kapuja ellen, de gólhelyzetet nem tud kidolgozni. Három korner az összeredménye. A második félidőben az MTK tíz emberrel játszik, mert Kertész II., aki a térdén megsérült, s ezenfelül Orthtal is összekülönbözött, nem vett részt a további játékban.

Az MTK fölénye ennek ellenére is állandó s a 12-ik percben Molnár egyéni játékából éri el az első és a 29-ik percben Orth beadásából ugyancsak Molnár révén a második gólt. Később Molnár összefut Birl kapussal és emiatt percekig szünetel a játék. Ettől kezdve Molnár nincs már képességei teljes birtokában és az MTK is megbénul.

Csapatösszeállítások:
MTK: Kropacsek, Mandl, Senkey, Kertész II., Nyul, Vágó, Dobó, Molnár, Orth, Dobsa, Opata.
KAC: Birl, Jurcsó, Michalek, Recse, Sándor, Neuwirth, Norik, Kikinger, Koerhardt, Dudás, Müller.