Szerdán dönt az ügyészség Zeöke és társai ügyében

Ujabb terhelt a kiviteli panama ügyében

A kiviteli panamák ügyében a királyi ügyészségnek ismeretes inditványa folytán dr. Pless György vizsgálóbiró hozzáfogott Zeöke Antal, dr. Zákány Gyula és Pákozdy András nemzetgyülési képviselők ügyében a rendőri nyomozati iratok tanulmányozásához. Ennek befejezte után – ami előreláthatólag szerdáig eltart – dönt az ügyészségnek a vizsgálat tárgyában tett inditványa fölött.

A királyi ügyészség egy ujabb terhelt ellen is vizsgálatot inditványozottm Pákozdy András esetével kapcsolatosan. Eszerint megvesztegetés vétsége cimén a vizsgálat elrendelését inditványozta Hir János pécsi származásu 35 éves egyén ellen is, aki az Agricola rt. állatosztályának vezetője. A szabadlábra helyezett dr. Kakucsy László miniszteri segédforgalmazó ügyében a bünügy aktáit bár teljesen lezárták az ügyészség vádelejtése folytán, azonban az ügyészség a vádelejtő végzést közli a földmivelésügyi miniszteriummal, hogy a fennforgogni látszó sulyos fegyelmi vétség tárgyában határozzon.

A kiviteli panamák ügyében letartóztatott Mengels Lajos ellen a fogságban elkövetett ujabb büncselekmény miatt külön bünügyi eljárást inditottak. Mengels Lajos ugyanis a fogházban nyilván felindult ideges lelkiállapotában olyan kifejezésekre ragadtatta magát, amelyek miatt a királyi ügyészség az állami és társadalmi rend hatályosabb védelméről szóló törvény alapján külön eljárást folytat le ellene.