Holtponton a városligeti gyermek-holttest nyomozása

Vidéken keresik a gyilkost

Éppen ma egy hete, mint a Hétfői Napló jelentette, a városligeti Washington-szobor mellett, a bokrok között egy zsákba csomagolt gyermekholttestet találtak. A hullát dr. Kesnyetes Balázs törvényszéki orvos felboncolta és megállapitotta, hogy a körülbelül négyéves fiú gyilkosság áldozata lett. A holttest már foszlásnak indult, ugy hogy a gyilkosságnak már hetekkel ezelőtt kellett történnie.

A főkapitányságon dr. Radocsay rendőrkapitány egy egész detektívcsoporttal lázasan nyomoz a büntény ügyében, eredményt azonban mindezideig nem tudnak elérni, még a gyermek személyazonosságát sem tudták megállapitani. Az utóbbi hetekben eltűnt gyermekek szüleinek a detektivek felmutatták a holttest fényképét, de sehol sem ismertek rá eltűnt gyermekükre.

Az egy hét alatt a gyilkosnak bőven volt ideje a szökésre, valószínűleg el is tünt már a fővárosból. A rendőrség véleménye szerint a gyilkosságot Budapest környékén követték el és a zsákba varott hullát vonaton, vagy villamoson hozták a városba, a sötétség leple alatt, aztán kivitték a városligeti bokrok közé.

A nyomozást most vidékre is kiterjesztik és a környékbeli vonatok és villamosok kalauzai között érdeklődnek, hogy nem láttak-e egy hete valamelyik utasnál zsákbavarrott csomagot.