Reismann gyilkosait több gyilkosággal gyanusitják

Uj nyomon Boros István igazgató gyilkosai után – Körözik Dóasi Molnár Pált

- A Hétfői Napló tudósítójától.-

Ma délelőtt folytatták Reissmann Jakab gyilkosainak Kovács Tivadar és fivérei kihallgatását. Kovácsék állhatatosan tagadnak.

Teljes ártatlanságukat hangoztatják, és a bizonyitékokra vonatkozólag azzal a kifogással élnek, hogy hozzájuk hasonló testvér-trioval tévesztik össze őket.

Meg is neveztek három fivért, akiket a rendőrség felkutatott, de kiderült, hogy a kérdéses időben nem is tartózkodtak az ország területén. Mayer János detektivfőfelügyelő Kovács Kornél és Tivadar lakásán megejtett házkutatás alkalmával olyan nyomokat talált, melyekből kivilágzik, hogy Kovácsék más büntényben is részesek. A megfoghatatlan rejtélyeséggel meggyilkolt Boros István igazgató ügyében uj nyomokra bukkant a rendőrség.

Emlékezetes még, hogy Boros Istvánt a Gelb M. és Fiai Lipót-köruti butorgyáros cég igazgatóját Nagytéténynél a fürdő közelében a Dunában egy karóhoz kötve találták holtan. A parton volt az igazgató kalapja, rajta Boros bucsulevele.

A most felfedezett nyomok szerint a Kovács fivérek ellen sulyos gyanú merült fel.

A rendőrség körözőlevelet adott ki Dosai Molnár Pál ellen, aki Reismannt a lakásáról azzal csalta el, hogy zongorát fog eladni neki.

Feller Istvánnét, a meggyilkolt Reismann házvezetőnőjét ma ujból kihallgatták.

Fellerné fentartotta eddigi vallomásait és határozottan felismeri Kovácsékban azokat, akik mint „detektivek”, Reismann távozása után „házkutatást tartottak” és a Wertheim kasszából elvitték az értékeket.

A rendőrség egyébként most Kovácsék előélete után kutat, mert valószinű hogy azt a tőkét, mellyel a fivérek birtokot akartak vásárolni, nem igaz uton szerezték. A rendőrség erélyes nyomozást folytat Reismann holttestének felkutatása iránt, azonban azt mindezidáig nem sikerült megtalálni.