A lisztpanama

A lisztpanama ügyében az árdrágító visszaesés vétsége miatt letartóztatásban lévő 13 terhelt fogvatartása, vagy szabadlábrahelyezése kérdésében hétfőn dönt a budapesti kir. büntetőtörvényszék, mint uzsorabiróság dr. Publik Ernő táblabíró elnöklésével.

Ugyancsak a lisztpanama ügyével kapcsolatosan dr. Mann Hans vizsgálóbíró részletesen kihallgatta a rendőrség által letartóztatott Reisz Dávid kereskedőt és ennek egyik hivatalnoknőjét és a kihallgatás befejezése után fenntartotta velük szemben az előzetes letartóztatást rendelő határozatot. Reisz Dávid ellen csalás büntette cimén folyik az eljárás azért, mert sokkal kevesebb lisztjegyet szolgáltatott be, mint amennyi lisztet felvételezett és igy fondorlatosan megkárositotta kiutalás körül a hatóságokat.

Dr. Balassa Gusztáv vizsgálóbíró ugyancsak a lisztpanama ügyéből kifolyólag hét letartóztatásban lévő terheltet hallgatatott ki és valamennyivel szemben elrendelte a további fogvatartást, lopás és orgazdaság miatt. A vizsgálóbirák döntéseit felfolyamodták a vádtanácshoz.