Letartóztatás hamisitott Rimamurányi részvények miatt

A Hétfői Napló tudósítójától

A hamisitott Rimamurányi részvények ügyében a rendőrség a további vizsgálat folyamán megállapította, hogy azokat Bécsben gyártották és Budapesten egyes tőzsdei cégek volt alkalmazottai révén hozták forgalomba. A bankoknál mindössze egy párat sikerült csak elhelyezniök, annál több jutott azonban a tőzsdei ségekhez, akik tegnap és tegnapelőtt tömegesen tettek a főkapitányságon följelentést.

Akik a hamis részvényeket forgalomba hozták, azok közül négyet állitottak elő a főkapitányságra. Hármat azonban kellő bizonyítékok hijján szabadon bocsátottak, a negyediket azonban, Salom Alfrédet előzetes letartóztatásba helyezték.

A rendőrség megállapította, hogy a legtöbb hamis részvényt Fried Miklós és Stein Henrik ügynökök jozták forgalomba, mind a ketten azonban szökésben vannak. A főkapitányság tegnap körözőlevelet adott ki ellenük.

Eszerint Fried középtermetű, vörös haju, vastag ajku, 24 éves, Stern fekete, buldogg arcu, nyulánk termetü, 24 éves fiatalember. Mindkettőjük elfogatására vonatkozólag értesítették a szomszédos országok rendőrségét.

Minthogy a rendőrség pontosan megállapította, hogy a hamisítások Bécsben történtek, erről táviratilag értesítette a bécsi rendőrséget, amely ebben az irányban külön nyomozást kezdett.