Magyarország evezős bajnokságai

A Skiffbajnokságot, Blum Béla, a dublót a két Gross fivér nyerte – A Hungária nyolcasa a Műegyetemtől is kikapott.

A délután fél ötre hirdetett versenyt az erős déli szél két órával késleltette. A fél hétkor még mindig rossz vízben megkezdett verseny első száma a skiff bajnokság volt. Az erősen hullámzó vízzel a könnyű versenyhajók nem tudtak megbirkózni s ezért, miután a versenyt tovább halasztani nem lehetett, úgy oldották meg a kérdést, hogy valamennyi startoló skiffet a margitszigeti part menti csendesebb vízben indították el.

Ebből aztán baj is történt. Koós Imre a bajnok aspiráns összeütközött Grosz Leóval, míg Blum szépen beevezve Koós vizébe, előtte vagy 6 hosszal nyerte a bajnokságot. A Pannónia öröme azonban kissé korai volt, mert az evezős szövetség a versenybíró meghallgatása után megfogja semmisíteni az egész versenyt. A dubló bajnokságot a Duna Evezős Egylet szimpatikus testvérpárja viszont teljesen reálisan nyerte meg.

A vegyes bajnokságot a Pannonia Hantztiger négyese row-over-ben, a nyolcas bajnokságot ugyancsak a Pannonia Hautzinger nyolcasa nyerte imponáló stílusban. A Hungária nyolcasa teljesen letört. A junior MEC-től, amelyet a Pannónia 3 és fél hosszal vert meg, legalább 2 hosszal kikapott.

Részletes eredmények:
Skiffbajnokság. 1 Pannónia Evezős Club (Blum Béla 6.56" 2. Neptun Evezős Egylet (Koós Imre) Óvás alatt.

Négyevezős verseny.
1. Nemzeti Hajós Egylet (Heokenast Frigyes, Sarudy István dr., Rupp György, Hornyánszky E. v. e. Lukács Zoltán dr. korm) 2. MAC 6 hosszal nyerve.

Négyevezős bajnokság.
1. Pannonia EC (Wick Lajos, Török Ferenc, Szendeffy István, Hantziger Sándor v.e.) Row-ower,

Skiff verseny. 1. MAC (Adler Rácz József) Row-ower.

Nyolcevezős verseny kormányossal.
1. MAC (Náday Imre, Engberth Gusztáv, Sebők Géza, Szathmáry Zoltán, Csepely Károly, Wagner István, Hócker Károly, Staud Sándor vez. ev. Jellinek József korm.) 51.58. 2. Duna EE. Másfél hosszal nyerve.

Kettős párevezős bajnokság. (dubló)
1. Duna EE. (Grosz Leó, Grosz Andor v.e.) 2. Neptun EE. 1000 méternél egy hosszal, 1500-nál 1 1/2 hosszal vezet a Duna, melyet mindvégig meg is tart.

Nyolcevezős bajnokság. 1. Pannonia EC. (Keresztes Henrik, Kirchknopf Ferenc, dr. Jesze Kálmán, Józsa László dr., Szendeffy István, Török Zoltán dr., Wick Lajos, Hautzinger Sándor vez.e.) 2. Műegyetemi EC. 3. Hungária EE. A Pannonia 1000 méternél már másfél hosszal vezet a MEC előtt, 1500-nál 2 1/2 hosszal. A célban az első és második között 3 1/2 a második és harmadik nyolcas között 2 hossz a különbség. A verseny már erős félhomályban ért véget.