A belügyminiszter minden áron biztosittatja az állami és társadalmi rendet

A Magyar Távirati Irodát illetékes helyen felhatalmazták az Ébredő Magyarok Egyesülete által kiadott plakátban foglalt két állitással szemben a következők megállapítására:
A belügyminiszter, tekintettel az egyesület vezetőségében helyet foglaló érdemes férfiakra is, megfelelőnek tartotta, hogy Pröhle Vilmos dr. egyetemi tanár közvetítésével alkalmat adjon az egyesület vezetőségének arra, hogy a vizsgálatot maga kéjre, de semmi kétséget sem hagyott abban a tekintetben, hogy a vizsgálatot föltétlenül, vagyis abban az esetben is el fogja rendelni, ha az egyesület vezetősége azt nem kérné.

A vezetőség képviseli a belügyminiszternél Pröhle dr. egyetemi tanár kiséretében megjelentek és a kifejlődött beszélgetés során a belügyminiszter a szájába adott nyilatkozatot természetszerüleg nem a keresztény nemzeti irányzatról, hanem az Ébredő Magyarok Egyesülete némely tagjának szélsőséges antisamita irányzatáról tette.

Önként értetődik, hogy semmi invektiva, bármely oldalról jöjjön is az, a belügyminiszteri jel nem tartóztathatja azoknak az intézkedéseknek a megtételében, amelyeket magasabb állami érdekből és a társadalmi béke biztositása céljából szükségesnek tart.