A szerb királyi pár népszerűtlensége

Sándor király és Draga királyné dolgai egyre foglalkoztatják a lapokat, folyton ujabb és ujabb anyagot szolgáltatván a botrány-krónikának.

A királyi pár a napokban Szmederevóba utazott két hétre, s onnan az usiczei kerületben nagyobb körutra indul. A királyi párt Szmederevóban a városi hatóság és az államhivatalnokok küldöttsége fogadta.

Nagy kiváncsi tömeg gyült össze a parton, de a király és a királyné megérkezésekor egyetlen hangos szóval sem köszöntötték őket. Kínos, mély csöndben nézték a királynét, a ki végtelenül elhízott, és a nagy hustömeg épenséggel nem nyujtott valami szép látványt. A király ellenben igen rosz színben van , arcza halavány és nagyon busnak látszik.

A királyt különösen a legutóbbi nisi események keserítették el, a hol tüntetőleg Avakumovics volt szabadelvű minisztert jelőlték a képviselőségre, noha a király ezt megtiltotta, sőt a király letette az eddigi polgármestert és megüzente a város lakosságának, hogy helyőrséget is elveszi tőlük, ha Avakumovicsot meg merik választani. Szerbia második városa Nis, mégis Avakumovicsot léptette föl.