A magyar delegátusok megérkeztek Génuába

Génua, ápr. 9.
(A Magyar Távirati Iroda kiküldött tudósítójának jelentése.) A magyar delegáció szombaton délben az olasz határra, Innichenbe érkezett, ahol a pályaudvaron katonazenével üdvözölték. Ugyanazon a vonaton érkezett a lengyel és a cseh delegáció is. Innen katonai diszkisérettel folytatta utját Génuába, amelynek pompásan feldiszitett pályaudvarára vasárnap reggel 7 órakor érkezett meg.

A magyar delegáció Nerviben, az Eden-szállóban lakik, ahol a lengyel és a spanyol kiküldötteket is elszállásolták.

Ezideig – déli 12 óra 40 perc – huszonnégy állam képviselő: érkeztek meg a konferenciára.

Ebben a percben még tart a nagyhatalmak kiküldöttének tanácskozása, amely délben a királyi palotában kezdődött. A hangulat általában rendkivül bizakodó.

A sajtó céljaira szolgáló palota számtalan, a világ minden részéből egybesereglő hirlapokat lát vendégül és a palota csarnokában és termeiben valósággal bábeli nyelvzavar uralkodik. Az olasz hirlapirók kifogyhatatlanok előzékenységükben és szolgálatkészségükben.

A pompás tavaszi idő hozzájárul a kitünő hangulathoz.

Génua, ápr. 9.
Az értekezleten résztvevők körében már igen élénk tevékenység észlelhető. Benes dr. cseh miniszterelnök és külügyminiszter a kisantant többi képviselőjével, Románia, Lengyelország, Jugoszlávia és Csehország közös magatartása ügyében tanácskozást folytatott Benes Schanzer külügyminiszterrel, továbbá Seydour francia kiküldöttel és Albert Thomassal, a genfi nemzetközi munkaügyi hivatal képviselőjével is tanácskozott.

Facta miniszterelnök és Schanzer külügyminiszter Lloyd Georgot villájában meglátogatták.
Az értekezlet egybehivó hatalmak delegátusai vasárnap délután előértekezletet tartanak. Az értekezlet megnyitóülése hétfőn délután 3 órakor lesz.

Prága, április 9.
A „Bohémia” génuai tudósítójának jelentése szerint, Csicserin közölte, hogy Lenin Lloyd Geroggal való személyes megbeszélés végett valószinűleg Génuába utazik.