A Pannónia Barcelonában

A Pannónia bekerült az Európa bajnokság döntőjébe. – Az előfutamban Franciaország mögött a második helyen végzett. – Olaszország, Hollandia, Franciaország és Magyarország a döntőben. – Svájc, Belgium és Spanyolország kiesett a versenyből.

Barcelona kikötőjében szombaton délután folytak le Európa evezős bajnokságainak előmérkőzései; amelyek közül a nyolcevezős versenyek irányt nyilvánul a legnagyobb érdeklődés. A kikötőparton hatalmas nézőközönség hullámzott és feszült figyelemmel kísérte a nyolcasok küzdelmét.

Az első előfutamban Olaszország és Hollandia végeztek az első két helyen, a spanyolok a harmadik helyre futottak és így kiestek a további küzdelmekből.

A második előfutamban Franciaország nyolcasa győzött a Pannon nyolcas fölött alig két ötöd másodpercnyi időkülönbséggel. Az elért idő: 6 perc 48 mp. Ebben az előfutamban viszont Svájc és Belgium vált ki a küzdők táborából.

A vasárnap délután megtartott döntőben tehát Olaszország, Hollandia, Franciaország és Magyarország vett részt.

A Nemzetközi Evezős szövetség még a versenyek kezdete előtt tartotta második nagygyűlését. A kiküldöttek az előterjesztett alapszabály-módosításokat megvitatva elhatározták, hogy a jövő évben húsvétkor Comoban tartandó kongresszusra uj javaslatokat dolgoznak ki.

A kiküldöttek egyúttal azt is elhatározták, hogy Európa 1923. évi evezős bajnokságait a Carda tavon rendezik meg. A közgyűlés ezután a lemondott Vialardi di Verona gróf helyébe, akit tiszteletbeli titkárnak választottak meg, Mossi Mariot (Olaszország) jelölték a szövetség főtitkári tisztségére.


Későn éjjel érkezett szikratávirat jelenti Barcelonából:
Az Európa-bajnokság döntőjében a Pannonia harmadik lett.