A Fekete kéz zsarolási kisérlete

Gyémánt Sándor cipőgyáros napokkal ezelőtt egy névtelen levelet kapott, amelyben a „Fekete kéz” aláirással a névtelen levél fölszólította, hogy záros határidőn belül a gyár udvarán leirt mellékhelyiségben helyezzen el 50,000 koronát, mert máskülönben a lakásán agyonlövik.

Gyémánt az esetet bejelentette a rendőrségen, ahonnan a gyárba két detektivet küldtek ki, a kik a gyár munkásait megfigyelték.

A detektivek észrevették, hogy a levélben jelzett mellékhelyiség körül egy fiatal munkás ólálkodik, aki naponta többször jelent ott meg és ezt megelőzően óvatosan körülnézett az udvaron, hogy látja-e valaki. Az illető munkást, Molnár Józsefet előállitották a főkapitányságra, ahol kihallgatása folyamán tagadta, hogy a fenyegető levelet ő irta volna a gyárosnak. A detektivek közben házkutatást tartottak a lakásán, ahol nagymennyiségü bőr- és cipőkellékeket találtak, amelyeket lopás utján szerzett a gyárból.

Molnárt, minthogy a körülmények ellene szóltak, tagadása dacára őrizetbe vették. Lopás és zsarolás kisérlete miatt folytatják ellene az eljárást.