Magyarország – Ausztria 2:2 (1:1)

Hohe Warte pálya. – 65000 néző. – Bíró: dr. Bauwens (Köln)
A jubiláris mérkőzésnek nem csak a kerete volt ünnepi, de méltó volt a két ország futballsportjához és a nagy naphoz a mérkőzés maga is. A futballsport igazi szépségeiben gyönyörködhetett az irtózatos embersokaság, amely egyenesen félelmetes látványt nyújtott. Ha lehet gyönyörűségről és lelki örömről beszélni, akkor nekünk ezekben az érzésekben ma részünk volt.

Pontban félnégy órakor dr. Bauwens (Köln) bíró sípjelzésére a következő csapatok állottak fel:
Magyarország: Amsel (FTC) – Fogl II. (UTE), Fogl III. (UTE) – Kertész II.(MTK), Tóth (KAOE), Peics (UTE) – Paulusz (UTE), Braun (MTK), Priboj (UTE), Hirzer (Törekvés), Weisz (Törekvés)
Ausztria: Ostricek (Bartha) – Beer (WSC), Blum (Vienna) – Kurz (Amatoure), Brandstätter (Rapid), Nietsche (Rapid) – Köck (Amatoure), Swatosch (Amatoure), Kuthan (Rapid), Fischera (WAF), Wessely (Rapid)

A helyválasztásnál az osztrákoknak kedvez a szerencse, a magyar csapat kezd. Priboj Braunhoz passzol, az Pauluszhoz, de Nietsche jól szerel, Fischerához továbbítja, de Fogl II. fogja a labdát. A negyedik percben Kuthan passzát Swatosch félrelövi. Rögtön rá Priboj szökteti Pauluszt, de Blum sikeresen véd. Tóth handset vét, a szabadrúgást Peics fogja.

Kuthan-Wessely támadásából utóbbi a kapu fölé lő. Tóth hosszú leadására Priboj ráfut, Beer azonban sikerrel ment. Fischerát viszont Fogl II. teszi ártatlanná. Ismét Wesselynél a labda, Kertész II. és Fogl II. haboznak a ráfutással, az osztrák balszélső kihasználja az alkalmat, a két magyar védőjátékos közül kiugrik, a labdát Kuthannak adja hátra, akinek tizenöt méteres lövése Amsel kezéből a kapuba pattan (1:0) (16 p.)

Kezdés után Fischera és Wessely újabb támadása auttal végződik. A magyar balszárny támadása sikertelenül végződik. Braun vezet támadást, de Brandstätter leszereli, a labda Kuthanhoz kerül, Fogl III. azonban sikerrel ment. (21 p.) Ismét Braunnál a labda, aki hosszan szökteti Pauluszt, ez lefut, pompás lefutását pontos centerezéssel fejezi be; a labdát Priboj elfogja és tíz méterről védhetetlen lapos lövéssel a hálóba juttatja (1:1) (22 p.)

Újrakezdés után az osztrákok azonnal támadnak, Tóth azonban sikerrel közbelép. Priboj kiszökését Beer szereli le. A labdára Kuthan aláfekszik és Tóth a hátára esik, aminek következtében körülbelül egy percig eszméletlenül fekve marad. Tóth feldörzsölése után ismét frontba dobja a magyar csatársort. Hirzer azonban gyengén a kapu mellé lő. (1 p.)

A magyar jobbszárny támad, Paulusz átadását Braun Pribojnak engedi át, de ez késik a lövéssel és Beer idejekorán közbelép. (16 p.) Kertész II. Hirzert szökteti, aki lefutja az osztrák védelmet, majd Weiszhez passzol, a bíró azonban ismét offside címén akasztja meg a játékot. (24 p.)

A magyar jobbszárny támadása Paulusz offside állásán törik meg. A magyarok állandóan elkeseredetten támadnak. A 25-ik percben Tóth szökteti Weiszt, aki lefut és centerez, Priboj pedig öt méterről védhetetlenül belövi a labdát. (2:1)

Ezután az osztrák csapat vehemensen támad, Wessely lövését azonban Amsel biztosan fogja. Utána Weisz és Hirzer támadnak, Hirzert azonban ismét durván ellökik. A bíró azonban nem torolja meg a szabálytalanságot. (28 p.) Weisz és Hirzer újabb támadását Ostricek kifutással menti.

A következő percben ördöngös szép játék következik az osztrákok részéről. A labda az egyik osztrák csatártól a másikhoz kerül, végül Kuthannál a labda, aki lefut és centerez. A magyar védelem a kapu előtt tömörül, nem tudja azonban megakadályozni, hogy Wessely nehéz helyzetből gyönyörű magas gólt lőjön .(2:2) (35 p.)

A magyar csapatot lehangolja a váratlanul kapott gól, amely után ismét osztrák támadás következik. Köck centerét Fogl II. Amselnak adja át, aki azt a mezőnybe továbbítja. (37 p.) Ezután mindkét csapat arra törekszik, hogy az eredményt megtartsa. Tóth szökteti Hirzert, a bíró azonban offside címén megakasztja a játékot. (38 p.)

A 45-ik percben újabb korner ellenünk, Tóth azonban sikerrel elfejeli a labdát. Ezután Bauwens a játék végét jelzi.