Jelvénnyel látják el a tőzsdén üzletkötésre jogosítottakat

A tőzsdereform ügyében a tőzsde kebeléből kiküldött bizottság állandóan tárgyal.
A bizottság legutóbbi ülését szombaton délelőtt 12 órakor tartotta meg. A készülő tőzsdereformokról Nagy Andor tőzsdetanácsos a Hétfői Napló munkatársának ezeket mondotta: 

– Egészen kétségtelen, hogy most már végre rendezni kell a zsírótagság, az alkalmazottak és a zsírókaució kérdését. Az a körülmény, hogy eddig egyes tőzsdei cégek korlátlan számban engedték nevükön a remissziókat dolgozni, a piacon bizonyos bizonytalanságot idézett elő, amelyből sok per keletkezett, hogy egyébre ne utaljak, itt van a Klug-eset, amely szintén a remisszió kérdés rendezetlenségéből adódott.

Azt hiszem, hogy magának a piacnak és a legális cégeknek is az érdekében áll tehát az, hogy az ügyfél tőzsdetagok tőzsdei üzletkötésének rendjét végre szabályozzuk, illetve korlátok közé szorítsuk. A tőzsde-cégek részéről tehát helyesebb, ha tőzsdei alkalmazottakkal dolgoznak. 

Arra a kérdésünkre, hogy a remisszióknak az üzletből való kikapcsolása esetén miként lesz lehetséges az ellenőrzés kérdése, Nagy Andor tőzsdetanácsos ezeket válaszolta: 

– Szó van arról, hogy az üzletkötésekre jogosított cégek képviselőit és a jogosított alkalmazottakat külön jelvényekkel fogjuk ellátni. Ha ez a terv megvalósul, akkor a szemben álló felek között az üzletkötésre jogosítottak ellenőrzése teljesen könnyű lesz.