Egy orosz utazó társaság felkonczolása

Közép-Ázsiának még mindig rejtélyes országában, Tibetben a minap a benszülöttek fölkonczoltak egy orosz expedícziót. E vérengzésről most a következőket jelentik az orosz ujságok.

Az expedícziót az orosz császári földrajzi társaság küldötte ki azért, hogy tanulmányozza Közép-Ázsiát. Kosztor és Kasznakov katonatisztek vezették az expedícziót, a mely már csaknem két éve hasznos munkában töltötte idejét Közép-Ázsiában. Nagyon sok érdekes dolgot gyüjtött össze, megcsinálta Tibet teljes és hű térképét és fölfedezett eddig ismeretlen helyeket.

Most épen hazatérőben volt az expedíczió, mikor Koledo khinai város közelében, mely a mongol Altáj lábánál fekszik, a Bujanto folyó partján kétezer benszülött megtámadta.

Egy ideig az expedíczió hősiesen védekezett, de a tulerővel szemben végre is tehetetlen maradt; a benszülöttek az expedíczió husz tagját fölkonczolták, a többit halálosan megsebesítették. Segítséget az expedíczió sehonnan nem kaphatott, mert Koledo mintegy 430 versztnyire van a legelső orosz katonai állomástól.