Negyvenezer feljelentés árdrágitás miatt

Most, hogy a nemzetgyülés megszavazta az indemnitási törvényjavaslatot és ezzel kapcsolatban visszamenőleges hatállyal az árdrágitó vétségek újabb büntetés alá esnek, a kormány elhatározta, hogy a legsulyosabb büntetéseket fogja az ilyen ügyekben alkalmazni. Erre az elhatározásra az a tény késztette a kormányt, hogy az Árvizsgáló Bizottságnak több mint negyvenezer följelentést adtak be különböző cégek és vendéglők ellen árdrágitás cimén. 

A kormány, értesülésünk szerint, teljesen érthetetlennek tartja, hogy most, amikor a korona már hetek óta stabil, az áremelkedés nem, hogy nem áll meg, de állandóan ugrásszerüen halad tovább. A legutolsó minisztertanácson szóba került ez a kérdés és a kormány ujra leszögezte magát Kállay Tibor pénzügyi koncepciója mellett, amely, mint ismeretes, a deflációs elmélet alapján áll és minden eszközzel, így elsősorban a kivitel fokozásával állandósítani, sőt emelni kívánja a korona értékét. 

Ezek alapján most már érthető, hogy nagy megdöbbenéssel vették tudomásul, hogy 40.000 följelentés fekszik az árvizsgáló bizottság előtt. Mivel az indemnitási törvény megszavazása ujból módot adott arra, hogy ezeket a vétségeket megtorolják és pedig mint jeleztük, visszamenőleg, utasították az Árvizsgáló Bizottságot, hogy minden egyes indokolt esetben könyörtelen szigorral járjon el.