Vízipóló-mérkőzés: Magyarország – Ausztria 7:4 (1:0)

Bíró: Kardegg dr.
Mind a két csapat eredeti összeállításában állott fel, miután Fazekas az utolsó percben megérkezett. A mérkőzés elejétől-végig a magyar csapat fölényének a jegyében folyt le s az osztrákok csak akkor jutottak szóhoz, amikor a II. félidőben Fazekas megunva a bekkelést, minden kérlelés ellenére előrement a csatársorba. Ekkor az osztrákok nemcsak kiegyenlítették előnyünket, de 3:2 arányban már vezetnek is.

Kéler dr. utasítására ekkor Fazekas visszament a helyére, aminek meg is volt az eredménye, mert két perc alatt három gólt lőttünk. Ezután már egy percig sem volt kétséges a meccs sorsa s csak Keserű II. elkalandozása folytán sikerült még az osztrákoknak szépíteni a gólarányt.

Végeredményben Wenk négy, Hlavacsek két és Keserű I. mint half, egy gólt lőtt: míg az osztrák gólokon Drovzsák (2) és Brociner (2) osztozkodtak.

A magyar csapatban Barta kapus gyengének bizonyult, a végleg Prágába távozván, könnyen fogjuk pótolni tudni. Fazekas, amikor a helyén volt, elsőrangúan játszott. Keserű II.-nek sok jó tulajdonsága mellett az a baja, hogy elkalandozik. Keserű I.-nek nagyon jó volt a centerhalfban; egyaránt ott volt a védelemben és a támadásban. Rudas bevált. Wenk erőssége a magyar csapatnak és sokat várhatunk még Hlavacsek tehetségétől is.

Az osztrák csapatban Willy Meisl igen jól védett s kitűnő volt dr. Ottó Sheft is a jobb bekk szerepében. Partnere, Many közepes erő. A centerhalf, Worall jó, a csatársorban egyedül Broclner veszélyes, Dvorzsak és Raffay azonban szürke játékosok.

A meccset dr. Kardegg jól és pártatlanul vezette.