Apróságok

Nagy helyi szenzációja volt két évvel ezelőtt Gyékényesnek. A képviselő-testület ülésének napirendjén volt az ottani „Turul” sportegyletnek kérése is. Az a sport hathatósabb fejlesztése érdekében kért a községtől 25,000 koronás támogatást.

Amikor a napirendnek ezt a pontját tárgyalták és a képviselő-testület tagjai hozzászólottak, Pokos János gazda közbeszólott eképpen: „Ez azért van, hogy az urak élhessenek!” E közbeszólás miatt megindult ellene az eljárás izgatás miatt. Az ügyészség az uriosztály elleni izgatást látott Pokos közbeszólásában.

A kaposvári törvényszék azonban nem látott osztály elleni izgatást és felmentette Pokost. Ugyanilyen véleményen volt a pécsi tábla is és végül e héten a kuria is, mert a főügyész semmiségi panaszát visszautasitotta.

Négyes ikrek

Egyik szatmármegyei község vasúti tisztviselőjének felesége az elmult hetekben négy gyermeknek adott életet. Természetesen az ujszülöttek életképtelenek voltak s pár órán belül mind a négyen meghaltak. Az anya azonban a rekordszülés után semmi komolyabb bajt nem kapott.