Sándor királyról és feleségéről

Svájczban a napokban egy könyvet jelentettek meg, amelyen a szerző neve helyett az áll, hogy : írta egy szerb államférfiu. Nem kevesebbet állít ez az államférfiu, mint hogy Sándor, atyja, Milán ellen merényletet szervezett.Vagyis a sabáczi merényletben ő is, meg Draga királyné is részes.

Milánnak azért volt az a kívánsága, hogy Ferencz József Ő felsége ne engedje őt Szerbiában eltemetni. A röpirat a trónörökös gyerek-csempészéséről azt mondja, hogy ezt csakugyan el akarták követni. Michel udvari orvos, ki Draga királynét sokáig gyógyította, megmondta, hogy családi örömökre nincs remény.

Ezért elbocsátották és a királyné rokonát, Velicskovicsot nevezték ki udvari orvosnak, a ki azt mondta, hogy 1901 tavaszán családi öröm következik. Megerősítette ezt Caulet franczia orvos, a kit ugy világosítottak föl, hogy miután a királyné nem akar az országban körutra menni, orvosi okot mondjon, hogy nem mehet.

A királyné nővére, Petrovicsné áldott állapotban volt ekkor és hajlandó volt a gyermekét átengedni a királynak. De ez ellen tiltakozott a születendő gyermek atyja, a miért időre el is kellett mennie Szerbiából. A trónörökös csempészése tehát nem sikerült, noha Sándor király is kívánta.
A röpirat ugy látszik, hogy hajszolása a feltünésnek.