Gömbös Gyula sulyosan megsebesült

Vasárnap délelőtt 10 órakor a Rákosi –féle vívóteremben folyt le a Gömbös Gyula és Beniczky Ödön között a kardpárbaj. Segédek kíséretében érkeztek, először Gömbös, Ráday Gedeon gróffal és Borbély – Maczky Emillel, néhány perc mulva Beniczky, Windischgraetz Lajos herceg és Ságray Antal gróf kíséretében.

A felek lovassági karddal, nyak-és hónalj bandázszsal mérkőztek. Sigray Antal gróf volt a párbaj vezető segéd. Az első összecsapásnál Gömbös azonnal vehemensen támadott. Beniszky azonban nyugodtan kivédte a támadást. Néhány pillanat mulva Gömbös ujra támadott, és ennél a második összecsapásnál Gömbös támadásásra Beniczky riposztozott és kardjával sulyos sebet ejtett Gömbös fején.

Sigray gróf azonnal közbelépett és a segédek a párbajt befejezettnek nyilvánították. Dr. Hülti Hümér és dr. Ádám Lajos párbajorvosok megvizsgálták Gömbös sebét és konstatálták, hogy Gömbös fején 6 cm. hosszu, csontig hatoló, vágott seb van.

Gömbös Gyulát segédei a Pajor szanatóriumba vitték, ahol Hülti tanár bevarrta a sebet. Gömbös azután segédei kíséretében távozott.