A III. ker. TVE szenior versenye

Nem jöttek el az osztrák boxolók. – Adler és Rappensberger szép küzdelme. – Szabó Ede (III. ker. TVE) leütötte Lendvai Jenőt (FTC).

Nemzetközi versenynek ígérkezett a III. ker. TVE. mitingje, az osztrák boxolók azonban sportszerűtlenül az utolsó napon értesítették a rendező egyesületet, hogy nem jöhetnek el. Az így támadt hézagokat azután néhány, a versenyen megjelent boxolónak az utolsó percben való beállításával töltötték ki.

A legelső pár Adler és Rappensberger mindkettő III. ker. TVE. küzdelme volt a verseny legszebb mérkőzése. Mindkét versenyző ideálisan szép munkát mutatott, különösen Adler, jó teljesítményével öccsét a szegény Adler Imrét jutatta eszünkbe. Nagyon szép volt Himmelbauer – Jakab küzdelem. Bemutató mérkőzés lévén, eredményt a bíró nem hirdetett, azonban Emmelbauer jobb volt ellenfelénél.

Az est legizgalmasabb mérkőzése a Szabó Ede – Lendvai Jenő küzdelem volt. Már a első roundban látni lehetett, hogy Szabó egy teljes klasszissal jobb ellenfelénél. Hatalmas ütései szinte pörölyszerűen érték Lendvait. A második roundban ugyanez volt a helyzet, míg ezután Szabónak egy irtózatos horog ütése véget vetett az aránytalan küzdelemnek. A Knock-out a második percben esett.

Részletes eredmények:
Légsúly: 1. Adler Zsigmond 2. Rappensberger Ede. mindkettő III. ker. TVE.

Bantamsúly: 1. Sauer Béla III. ker. TVE. 2. Jávorszky Aladár III. ker. TVE.

Pehelysúly: 1. Jakab József III. ker. 2. Reich Aladár III. ker. TVE.

Könnyűsúly: 1. Hutterer Ferenc KAC 2. Villássy Ferenc III. ker. TVE.

Weltersúly: 1. Magyar László FTC, 2. Gyimóthy József III. ker. TVE. 3. Albert Béla III. ker. TVE. A bíró Gyimóthyt diszkvalifikálta. Szabálytalan ütéssel knock-outolta ellenfelét.

Kisnehézsúly: 1. Szabó Ede III. ker. TVE. 2. Lendvai Jenő FTC. 3. Petrich Béla III. ker. TVE.

A verseny keretében két bájos III. ker. TVE-beli ifjúsági boxoló (Bokor Pál 8 éves és Bokor Tivadar 10 éves) Iskola boxolást mutattak be és a hálás közönségtől nagyon sok tapsot kaptak.