Iparkodni fognak a kedves szerb szomszédok a kölcsönt visszaadni

Ő Felsége I. Sándor király védnöksége alatt álló első szerb kerékpár-egylet Belgrádban, 1900. julius hó 22-én nagyszabású athletikai versenyeket rendezett a Topcsideri királyi kertben.

A versenybizottság következőleg alakult meg: Elnök: dr. Radovánovics Milán; alelnökök: Pavlovics M. Milorád és dr. Nesity György, Nikotics Mihály Jánosfi, Indítók: Pavlovics M. Milorád, Doucet Károly, Pantelity Jeorem. Főellenőrök: Gyorgyevity Miklós és Pantelity Jeorem. Pénztárnok: Petrovity Andra, Ugranovity Zakariás, Vukovics V. és Popara Gy. urak. Orvosok: dr. Szubotich Vojiszlav, dr. Nesity György, dr. Manok és Irdákovics orvosnövendék.

A versenyek lefolyása következő volt:

A nemzetközi kerékpár versenyben a 12 km. távolságot Szárics János (Szabadkai Sp. E.) 24 percz, 12 4/8 mp. alatt futotta be, jó második lett Szávits Szvetolik (Belgrádi K. E.). 

A juniorok versenyében 11 km. távolságot Radojcsics Dragomir mint első kerékpározta be.

A távfutásban az 1500 m. távolságot Sztantics János a szabadkai gyalogló bajnok nagy fölénnyel futotta be.

A térelőny 3 km. versenyt valamint a 30 km. főversenyt ismét Szárics János nyerte meg erős küzdelem után leverte L. Pittroff temesvári bajnokot, Szávits Szvetolikot, Kuzmanovics Dusánt, Sztojadinovics Urost, Mihálylovics Radomirt stb. szerb bajnokokat.

A football mérkőzésben győzött Vermes csapata 3:1 ellenében. A kardvívó-versenyben első lett Pertich Kálmán a” M.A.C." tagja, jó második helyen Pantelity Jeorem (belgrádi). 

Legérdekesebb küzdelem volt a mesterek mérkőzésében. Matkovics Miklós a szabadkai sport egylet művezetője és vívómestere remek szép formában dolgozott és nagy fölénynyel verte le a szerb testvéreket.

Ki kell emelnünk Nagybudafalvi Vermes Lajost, a kolozsvári egyetem tornatanárát és és vívómesterét, ki Charles Doucel belga vívómesterrel verekedett és diadalmasan került ki a barátságos jellegű mérkőzésekből.

Az összes tiszteletdíjakat, serlegeket és érmeket a szabadkaiak vitték el. Az athletikai versenyeket a belgrádi intelligentia részvételével egy nagyobb szabásu bankett követte, a felköszöntők sorában többször lett hangoztatva, hogy iparkodni fognak a kedves szerb szomszédok a kölcsönt visszaadni.