Razzia a főváros belterületén

Előállítások bárokból és mulatóhelyekről

A rendőrség emberei két nap óta razziát tartanak a mulatóhelyeken, bárokban és a zenés kávéházakban, mert tudomásukra jutott, hogy ezeken a helyeken sok kétes egzisztenciáju egyén tartózkodik: Szombaton a IV. és V. kerületne volt razzia, míg tegnap éjszaka a VII. és VIII. kerületbe levő helyiségekre került a sor.

Detektívek, rendőrök egy-egy rendőrtiszt vezetésével vasárnap este 9 órakor indultak el körutjukra és kivétel nélkül, minden bár és mulatóhelyet fölkerestek. A vendégeket kivétel nélkül mind igazoltatták és aki kellő okmányokat nem tudott felmutatni azt előállították.

Férfiakon kívül így természetesen sok nő került a detektívek és rendőrök csoportjába. Elegánsan öltözött férfiak, bundás, parfümös hölgyek haladtak a detektívek sorfalai között és az utcákon ahol a különös menet elvonult, mindenütt nagy feltünést keltett.

A razzián összefogdosott férfiakat és nőket, köztük a bárok sok jól ismert táncosnőit, egyelőre a VII. kerületi kapitányságra állították elő. További sorsukon ma délelőtt a főkapitányságon fognak dönteni.