Bezárták a Royalista-Clubot

Hajnalban hazárd játékon érték a tagokat a detektivek.
Razzia a Magyar Királyság Pártjának körhelyiségében.

A Hétfői Napló tudósítójától.

A rendőrség elhatározta, hogy azokat a klubhelyiségeket, ahol a hivatalos záróra után hazárdjátékok folynak, megrendszabályozza. Egy névtelen levél figyelmessé tette a főkapitányságot, hogy a Magyar Királyság Pártjában nagy játékok folynak. A Royalista Klub piuka-jövedelmét annakidején egy társaság vette bérbe, amelynek tagjai hetekkel ezelőtt kiváltak a klubból és ezzel a nagy játék megszünt.

Azóta a klubban több ízben jelentek meg a rendőrség emberei, minthogy azonban kártyázó társaságot nem találtak, a klub bérlőjét figyelmeztették, hogy a zárórát tartsa be. Tegnap éjszaka három órakor ismét megjelentek a detektivek Bak Sándor detektivfelügyelő és Róna felügyelő vezetésével, ezúttal azonban a klub nagytermében hazárd játékot játszó társaságot találtak.

A detektivek megjelenése természetesen nagy feltünést keltett az ott tartózkodó tagok között, akiknek a neveit följegyezték és valamennyien csak igazoltatásuk után hagyhatták el a klub helyiségét. A detektívek lefoglalták a bankban talált 140.000 koronát és a játékosok előtt levő jetonokat.

A razzia alkalmával a klubban közel harminc tagot találtak, akik ellen tiltott szerencsejáték miatt megindítják az eljárást. Ugyancsak eljárás indul még a klubhelyiség bérlője ellen. Mielőtt a rendőrség emberei a Royalista Klubbot lehagyták volna, a játékszobákat lepecsételték.