Mára tudtuk meg

Mára tudtuk meg, hogy a keresztény ellenzéken némi kis kavarodást okozott, hogy Rakovszky István a numerus clausus megszüntetése mellett szavazott. Egészen bizonyos, hogy a kavarodás elül néhány napon belül, de még bizonyosabb, hogy a numerus claususban már nem hisznek a hívők sem. A többség, a melyik az indítványt elvetette, nem a numerus claususé volt, hanem a kormányé, viszont a kormányról mind biztosabb, hogy nem numerus claususé.

Báli névsorokat kell csak elolvasni, hogy az ember lássa, miként valósul át az életben a politikai jelszó ismét hamissággá, exponált emberek egyéni életét és magatartását kell megfigyelni, hogy kiderüljön: az élet lüktetése és igazsága hamarabb fogják megölni a jelszavakat, mint a politikai ügyeskedés.

A politikában is áll Madách-igazság: nem a kakas szavára kezd virradni, hanem a kakas kiált, merthogy virrad. A politika mindig utánamegy az életnek, mert nem a politika csinálja az életet, hanem az élet eredménye a politika, s a politikusok kurjantásán még sohasem voltak kakaskukorikolások, s még sohasem hallatszottak fel a menyországba….