Pofozkodás a tőzsdén

Grosz Imre az ismert tőzsdebizományos, akit legutóbbi zavarából a Hitelbank és a Magyar-olasz bank mentett ki, megint hallat magáról. Alighogy rendezték az ügyeit, már olyan fölényes biztonsággal mozog a tőzsdén, mintha Wolff Károly sohasem lett volna azon az állásponton, hogy akit egyszer mások rendeztek, az ne köthessen többé üzletet a tőzsdeteremben.

Igy történt, hogy az elmult héten a Meer Márton és fiai cég egyik alkalmazottja összekerült a teremben Grosz Imre egyik alkalmazottjával s üzletet kötöttek. Amikor az üzlet beirására került a sor, a Meer-cég alkalmazottja nem akarta vállalni az ügyletet – mint mondotta – ő a történtek után Grosz Imrét nem írja be. Nem is irta be. Az alkalmazott szaladt erre a főnökéhez. Grosz Imréhez aki rögtön odament a Meer-cég alkalmazottjához s megkérdezte tőle:
- Maga nem akar engem beirni?
- Nem – volt a válasz.
Grosz Imre erre arcul ütötte a Meer-cég fiatal alkalmazottját aki azonban már nem tudott visszaülni, mert a körülöttük állók lefogták. Az ügynek természetesen folytatása lesz a tőzsdetanács előtt.