Király Pál rekordfutása tíz kilométeren

Egészen szürke, jelentéktelen eseménynek ígérkezett a MAFC-nak csütörtökön délután a BBTE pályán lefolyt 10 km-es futóversenye. a versenyt azzal a célzattal írta ki a MAFC, hogy Kultsár Istvánnak alkalmat adjon a rekordjavításra s rekord esetére külön tiszteletdíjat is tűzött ki.

Azonban, nem tudjuk mi okból, Kultsárt nem is nevezték és a startnál csak az ESC két futója, Király Pál és Pallagh Imre jelent meg. A kellemetlen hideg, erősen szeles időben senki sem, gondolt rekordra, sőt Király Pál is csak az utolsó köröknél tudta meg, hogy ha forszírozza a tempót, rekordot is érhet el.

1 p. 10 mp.-es kezdés után első kilométerének ideje 3 p. 9 mp. volt. Három kilométernél (9 p. 45 mp.) már lekörözte Pallaghot. Egyenletes futással 5 km-e 16 p. 30 mp. volt. Ekkor még mindig nem gondolt Király rekordra. Nyugodtan futott tovább és még kétszer befogta klubtársát, végül az utolsó kilométert 3 p. 9.5 mp. alatt téve meg.

33 p. 19.4 mp rekordidővel győzött. A régi rekordja 33 p. 39.5 mp. volt, tehát 20.1 mp.-cel javította meg. a könnyedség, ahogyan Király a nagy szélben futott, azt sejteti, hogy a legközelebb jóval 33 percen belül fog futni. Pallagh ideje 38 p. 7.8 mp. volt.

A MAFC tehát mégis elérte célját a verseny kiírásával, csak abban tévedett, hogy Kultsár helyett Király lett az új rekorder.