Eckhardt Tibor nyilatkozik a intranzigensek állásfoglalásáról mai politikai helyzetben

-Nem igaz, hogy az egységes párt egysége fölbomlott volna. Erről szó sincs és szó sem lehet. Mi csak a program keretén belül akarunk határozott szinvallást. Olyan válságos időket élünk, hogy nincs idő kompromisszumokra, mérlegelésére annak, hogy népszerü-e vagy sem, amit az osztrák érdekében cselekedni szükséges. Mi agrárirányzatot hirdetünk és a tarthatatlan hitelviszonyok miatt a gazdatársadalom lehetetlen helyzetbe került.

Szakítani kell tehát a sablónokkal. A kormányzat a nagy kérdésekkel szemben vegetál – adminisztrál. Bátor, drasztikus, kiméletlen emberekre van szükség. A tulhajtott kapitalizmus kártevéseivel szemben szövetkezeti szemére a keresztény világnézet jegyében. Rendkivüli hiba az export, import és deviza terén tapasztalható végzetes rendszertelenség, Diszkreditálja a külföld előtt a magyar kereskedelmet és belső anarchiát okoz.

Egységes irány mellett diktatórikusan kellene ezeket is elintézni. Meggátolandó minden fényüzési cikk behozatal. Helytelennek tartom a most kiadandó pénzügyminiszteri rendeletet, mert legalizálja a kosztpénzt. Az értékpapir üzletet a devizához hasonló módon kellene megrendszabályozni. A széthuzó árnyalatok között Bethlen István személyében látom az egyetlen fix pontot. De teljes aktivitásban és nem méltatlan munkatársak rossz penzumait javítva, a mások szennyezésének kimosására tékozolva drága idejét....