A Világosság KK nemzetközi versenye

A külföldiek nagyszerű szereplése.

Nagyobb érdeklődést érdemelt volna a Világosság KK versenye, amelyen a kitűnő külföldiek nyújtottak rendkívül élvezetes teljesítményt. Különösen a világhírű német Hahn abszolút fölénye és klasszikus versenyzése hódította meg a közönséget. Ilyen nagy klasszisú versenyző még soha sem volt Budapesten.

Schwab és Pawke is fölényesen bántak el versenyzőinkkel, akik közül csupán Tóth István tudta tartani magát ellenfeleivel szemben, de hagyományos balszerencséje ezúttal sem hagyta el és ismét megbosszantotta egy motordefektussal.

Hoffmann sérülten állt starthoz és csak dicséretére válik, hogy első futamában, annak ellenére, hogy alig tudott ülni a gépén, becsületesen végig küzdötte a távot. A nagy szél károsan befolyásolta a mintaszerűen megrendezett verseny időeredményeit.

Részletes eredmény:
Nemzetközi sprinter meccs (1000 m.-es futamok)
Első futam. 1. Burghard István (VII. ker. SC) 2. Hoffmann (Németország) fél géppel nyerve. Utolsó 200 m. 14.5 mp.

Második futam.
1. Hahn (Németország) 2. Uhareczky (VII. ker. SC), Óriási fölénnyel eleresztett kormánnyal, tetszés szerint nyerve. Utolsó 200 m. 14.1 mp.

Harmadik futam. 1. Hahn. 2. Burghard játszva fél hosszal nyerve. Utolsó 200 m. 14.1 mp.

Negyedik futam. 1. Uhereczky, 2. Hoffmann. A beteg Hoffmann csak tisztességből megy végig a távon. Spurtra nem kerül a sor.

Ötödik futam. 1. Hahn 2. Uhareczky. 3. Burghardt. Burghardt 500 m-es spurtot kezd, de Hahn rövidesen befogja. Tetszés szerint 36 méterrel nyerve. Utolsó 500 m. 37.3 mp.

Nemzetközi motorvezetésverseny. 10+15+25 km.
Első futam 10 km. 1. J. Schwab (Svájcz) vezető Gubán 2. Pawke (Németország) vezető Jankovics. 3. Tóth István (Világosság) vezető Savanov. 4. Bartos Gyula (VII. ker. SC) vezető Bartos Béla.

Bartos kapja a leghatalmasabb motort, de már az első támadásnál elkészült erejével és végül Tóth is ráver egy kört 350 m.-el nyerve. Idő: 11 perc 13.2 mp. Óriási szél.

Második futam. 15 km. 1. Pawke, 2. Schwab. 3. Tóth J., 4. Bartos

Változatos, izgalmas verseny, a melyben Tóth nagyszerűen tartotta magát, míg Bartos ismét néhány körös vereséget szenvedet. Kezdésnél Schwab az utolsó helyről az élre nyomul, majd Tóth rázza le Pawket és Bartost. Pawke egy támadása sikerrel jár és az élre kerül nyomában Tóth Istvánnal. A lemaradt Schwab ismét lábra kap és szédületes irammal tör előre, de már nincs ideje Pawket behozni. 15 m.-el nyerve. Idő: 17 perc 14.2 mp. Vezetők ugyanazok.

Harmadik futam. 25 km. 1. Schwab. 2. Bartos.

A két külföldi izgalmas párharcot vívott. Tóth István motorjának görgője leszakadt és így kénytelen volt a versenyt feladni. Bartos képtelen volt ellenfeleivel szemben ellenállást kifejteni. Pawke gumidefektust szenvedett a 21-ik körben és a versenyt feladta. 800 m-el nyerve. Idő: 27 p. 35.2 mp.
A nemzetközi párosverseny a beállott sötétség miatt elmaradt.


Selejtező verseny.
1. Sághy József (Világosság) 2. Horváth (Főv. KE.) 3. Tőkési (Vasas) 4. Kirnbauer (VII. ker. SC) 2 géphosszal nyerve.

Kezdők csapatversenye 3000 m. 1. Condor K. E.(Lizon, Sipek, Winkelmeyer. Ploninger) 2. Kitartás-Edison kom. 3. Vasas SC. Biztosan nyerve.

II. oszt főverseny 1000 m. 1. Rörich Péter (TTC) 2. Trachtuletz (Világosság) 3. Horváth (MTK) 4. Schwarcz (VII. ker. SC) Könnyen géphosszal nyerve. Utolsó 200 m. 15.2 mp.

I. oszt. főverseny 1000 m.
1. Grimm János (Edison) 2. Velvárt (MTK) 3. Pfeiffer (Edison) 4. Szilágyi (Világosság) Küzdelem után fél géppel nyerve. Utolsó 200 m. 14.1 mp.

Pólómérkőzés. Világosság – Törekvés-FTC kombinált. 4:1 (2:1) Bíró: Kiliti István.