A világtörténelem legnagyobb szenzációja

Erről írnak, erről beszélnek az egész világon. Most minden esemény eltörpül e mögött. Kipattant a nagy titok. Hogy lehet a halottakat felébreszteni? Évezredek óta kísérleteznek azzal, tudósok és nem tudósok, kuruzslók és fakírok. Ami eddig senkinek sem sikerült, az Dabri Abri Ibrahim ismert indiai fakírnak sikerült.

A titokzatos csodába csak az angol és az indiai kormány volt beavatva. Egy szűkebb bizottság előtt Ibrahim fakír,hat hónappal ezelőtt élve elásatta magát. Időközben felváltva őrizték, nehogy valami csalafintaságot elkövessen. Most a közeli napokban a fakírt kiemelték a földből. Orrából, füléből kiszedték a vattát, mire Ibrahim kinyitotta szemeit és- élt, sőt kiderült, hogy – mindössze 30 dekát fogyott.

A bizottság még azon az éjszakán titokban elszállította a fakírt Tutank- Amen sírboltjába, ahol éppen most folynak az ásatások. A fakír kijelentette, hogy a fáraót kis időre felébreszti. Mintegy két óráig nézett mereven a nagy fáraó múmiájára, varázslatos igéket súgott a fülébe s fájdalmas jajongással hajlongott előtte. A körülállók, szinte az őrülettel határos kíváncsisággal lesték a bűvölet hatását.

Vajon felébred- e Tutank- Amen, s ha igen, mit fog először mondani? És csodák csodája: a nagy fáraó kinyitotta szemeit, felemelkedett koporsójából és a fakír felé fordulva szinte lázas izgalommal kérdezte tőle: HOGY ÁLL A KOSZT PÉNZ?
A feleletet be sem várva, ismét visszahanyatlott.