A kereskedők felmondják a telefonbérleteket

Már hosszabb idő óta nagy elkeseredés uralkodik a budapesti kereskedők között a telefon használhatatlansága miatt. Tegnapelőtt ez a türhetetlen állapot megbeszélés tárgyát képezte a magyar kereskedelmi csarnok illetékes tényezői között, amely alkalommal az a vélemény alakult ki, hogy a budapesti telefon teljesen használhatatlan.

A központok hanyagul, felületesen és olyan nemtörődömséggel teljesítik kötelességüket, hogy a téves és késedelmes kapcsolásokkal mérhetetlen károkat okoznak a kereskedőknek. Emellett ez a hiányos kiszolgálás nincs semmiféle arányban azzal a horribilis előfizetési díjjal amelyet az előfizetőktől követelnek.

Az érdekeltek abban állapodtak meg, hogy augusztus elsejétől kezdődőleg kölcsönös küldönc szolgálatot szerveznek maguk között és a bosszantó telefonozásról lemondanak. A telefonbérletek felmondása ügyében julius 29-én még egy értekezletet tartanak s akkor megszervezik a kölcsönös küldöncszolgálatot és megkezdik a bérletek felmondását, amit már régebben tenni szándékoztak.