A kirabolt levélhordó

Boda István budapesti pénzeslevélhordó hosszas betegeskedés után a napokban hagyta el a Rókuskórházat.

Ezelőtt két hónappal fejszével leütötte és kirabolta egy ismeretlen gonosztevő a József-körút 72. számu ház lépcsőházában.  A szerencsétlen ember oly sulyos sebeket szenvedett támadója fejszéjétől, hogy még most is bekötött fejjel jár. Beletelik még egy hónap, míg teljesen felépülve, szolgálatát újból megkezdheti. 

Boda István esete alkalmából Demény Károly postaigazgató nagyobb előterjesztés tett a fővárosi tanácsnak.

A házak közbiztonsága érdekében több intézkedést kér. A legtöbb házban a házmester lakása az udvar végén van s így nem ellenőrizheti, hogy ki fordúl meg a házban. Arra kéri tehát a hatóságot, hogy tegye kötelezővé a kapuspáholy épitését, a mi már csaknem minden nagyobb külföldi városban megvan.

Szükségesnek tartja a postaigazgató, hogy minden ház földszintjén olyan postaszekrényt rendezzenek be.

Ide a levélhordó a házban lakóknak egyszerű leveleit bedobhatja. A sok lépcsőjárás időelőtt tönkre teszi a levélhordókat s a közönség a mai rendszer mellett később kapja meg a leveleit. Minden lakásba lehetne bevezetni villamos csengőt s a levélhordó értesiti a lakókat, a kiknek nevére levelet dob a postaszekrényébe.

Kifogást tesz az ellen is, hogy a legtöbb házban a lépcsőház roszúl van világitva.

Több helyen nem engedik meg, hogy a levélhordók a főlépcsőn járjanak. A postaigazgató elrendelte, hogy azokban a házakban, a hol a levélhordóknak nem szabad a főlépcsőn járniok, este ne kézbesitsenek. Igy az ily házakban a lakók később kapják leveleiket.