Kibocsátják a kölcsönjegyzési felhivásokat

Augusztusban ujabb kölcsönt kapunk Angliától

London, junius 28. 
(A Hétfői Napló külön tudósitójától)

A magyar kölcsön elhelyezését célzó tárgyalások már junius 24-én befejeződtek, a jegyzési felhivás kibocsátása azonban pár napi halasztást szenved, mert előbb meg kellett várni a newyorki tárgyalások eredményét. 

Newyorki jelentés szerint egy amerikai pénzcsoport tizmillió dollárt vállalt a magyar kölcsönösszegből. Az amerikai vállalkozás perfektuálásának hire ma érkezett Londonba, néhány nap alatt befejeződnek az előmunkálatok, ugy hogy legkésőbb szerdán már sor kerül az emittálásra. 


Páris, jun. 29.
(A Hétfői Napló külön tudósitójától)

A hét folyamán kibocsátják a magyar kölcsön jegyzési felhivásait.
Minthogy Amerika tizmillió dollárt, vagyis ötvenmillió magyar aranykoronát vállalt, ugy hirlik, hogy a kölcsönösszeg tuljegyzése várható, mert Csehország is tekintélyes részt jegyzett. Spanyol, olasz és francia bankok hozzájárulása is biztositottnak tekinthető. 


London, junius 29.
(A Hétfői Napló külön tudósitójától)

Angol és magyar pénzügyi körök között tárgyalások folynak egy rövid idő alatt visszafizetendő kölcsön plaszirozásáról. A tárgyalások sikerrel kecsegtetnek. Anglia augusztusban háromhónapi lejárattal nagyobb fonthitelt nyujt Magyarországnak a gabonakampány lebonyolitására. Ez a kölcsön független a szanálási akciótól.