A kistőkések valorizációs mozgalma

Megalakult a „Rébe”

A hadikölcsönök, záloglevelek és biztositási kötvények valorizálásának sürgetése érdekében alapitott „Részvényesek, Értékpapir- és Biztositási kötvény Tulajdonosok Egyesülete” (Rébe) tegnap délelőtt tartotta meg alakuló közgyülését a kereskedelmi és iparkamara disztermében.

A közgyülésen, amelyen Siegescu József egyetemi tanár elnökölt és az érdekeltek nagyszámban gyültek össze, a honvédelmi minisztérium képviseletében Csongvay Károly dr. főelőadó-biró, Budapest árvaszéke képviseletében pedig Wurmb Elemér árvaszéki elnökhelyettes jelent meg.

A hadikölcsön-érdekeltek részéről Görög Frigyes dr. bankigazgató, a záloglevéltulajdonosok képviseletében Fenyő Béla dr. ügyvéd szólaltak fel.

Az életbiztosítási kötvények valorizálásának szükségét Dénes Pál fejtegette, a Nyukosz képviseletében Turek Antal nyug. tábornokhadbiztos beszélt.

Kallós Imrének az aranykorona mérleg fontosságát ismertető felszólalása után Halász Lajos dr. miniszteri tanácsos ismertette a Rébe programját. Feleky László dr. pedig az árvák vagyonának megmentésére hivta fel a figyelmet.