Kihirdették a jogerős ítéletet a Landau-pör vádlottjai előtt

- A Hétfői Hirlap tudósítójától.-

A Landau-bünpör vádlottjai – Sipos Kamilló, Ruzics Ferenc dr., Dóbé Nándor, Becker István, Tóth Andor és Kiss ( Klein ) Ignác előtt kihirdették a büntetőtörvényszéken Fayl Ivor dr. büntetőbiró tanácsában a Kuria jogerős itéletét.

Mint ismeretes, a Kuria a tábla itéletét megváltoztatva, Sipos Kammilló dr. büntetését 5 évi, Ruzics Ferencét 3 és fél évi, Dóbé Nándorét 2 és fél évi fegyházban, Becker Istvánét 3 hónapi fogházban állapitotta meg, a másik két vádlottat pedig fölmentette. Az elitélteket szuronyos őrök kisérték a tárgyalóterembe, ahol a tanácselnök ismertett.

Az elitélteket szuronyos őrök kisérték a hirdetésnél a fölmentett Tóth Andor és Kiss ( Klein) Ignác is.
A felolvasás befejezése után felállott Dóbé Nándor védője és kérte a bíróságot, hogy védencének büntetését függessze föl, mert nincsen megállapítva, hogy Dóbé Nándorra kiszabott büntetésből az elitéltnek a vizsgálatban eltöltött fogságából mennyit számitottak be.

Dóbé Nándort ugyanis kettős házasság és különböző csalások miatt ezenkivül még 4 évre itélte el a büntetőtörvényszék és nincs megállapítva, hogy melyik büntetésébe számítják be a vizsgálati fogságban eltöltött időt.

A biróság ugy határozott, hogy az itéletben már beszámított egy hónapot további hat hónappal toldja meg, mert ugy találja, hogy Dóbé legutóbbi letartóztatása a Landau-ügyből kifolyólag történt.

Egyébként mint érdekes körülményt emlitjük meg itt, hogy Sipos Kamilló dr., aki már, mint emlékezetes, a Danszky-bünperben történt tanukihallgatása alkalmával is közfeltünést keltett, most arra határozta el magát, hogy felirattal fordul a büntetőtörvényszék elnökéhez, amelyben kéri, hogy az ítéletet neki még egyszer felolvassák, mert a mostani felolvasásnál nem ismertették azt teljes terjedelmében előtte.