Elfogták a budapesti szállodák rémét

150 szállodai lopást követett el.

Az elmult hónapokban a budapesti szállodákban napirenden voltak a lopások. Alig mult el nap, hogy szállodás, pincérek és károsultak csoportja ne jelentkezett volna ujabb és ujabb panasszal a főkapitányságon. A rendőrség minden egyes esetben meginditotta a nyomozást, detektivek figyelték heteken át a szállodákat, se soha nem sikerült a tettest kézrekeríteni. Sőt megtörtént az az eset is, hogy ép abban a szállodában, amelyet két detektiv is megfigyelés alatt tartott, követtek el ujabb lopásokat.

A rendőrség tehetetlenül állt a rendkívül ügyes és vakmerő tolvajjal szemben és csak azt sikerült megállapítani, hogy valamennyi szállodai lopást ugyanaz a tettes követte el. A lopás módja ugyanis minden egyes esetben ugyanaz volt.

Néhány héttel ezelőtt megszüntek ezek a szállodai lopások. A detektivek véleménye szerint az ügyes tolvaj, aki sok százmillió korona értéket harácsolt össze, vagy abbahagyta a mesterséget és most uri életet él, vagy máshová tette át működési szinterét. Ekkor már közel százötven feljelentésről szóló akta feküdt a főkapitányságon.

Tegnap délelőtt azután váratlan fordulat állott be. A budapesti főkapitánysághoz távirat érkezett, melyben a győri rendőrség jelenti, hogy ott tetten értek egy veszedelmes szállodatolvajt, aki valószínűleg azonos a budapesti százötven szállodai tolvajlás elkövetőjével. Azonnal detektivek utaztak le Győrbe és a szállodatolvajt még az éjszaka folyamán előállították a főkapitányságra.

A harmincas fiatalember, névszerint Kobik János foglalkozásnélküli egyén, kihallgatása során bevallottam hogy mind a százötven lopást ő követte el. Lopásait mindig egyedül hajtotta végre oly módon, hogy a szálloda valamelyik folyosóján lévő illemhelyen elrejtőzködött és onnan figyelte, mikor távozik el valamelyik szoba vendége. Ekkor álkulccsal behatolt a szobába, az ékszereket és ruhanemüeket felkapta és visszafutott vele az illemhelyre. Ott az ékszereket zsebretett, a ruhákat pedig mind magára öltötte. Gyakran négy nadrágban és két felöltőben sétált ki azután a szálloda kapuján.

Kobik Jánost, az utóbbi évek legveszedelmesebb szálloda tolvaját a rendőrség letartóztatta és átkisérte az ügyészség fogházába.