Egy őrült ember botránya a Duna-korzón

Vasárnap este 10 órakor nagy pánikot keltett egy őrült ember a Dunakorzón. A járókelők ijedten menekültek, mert senkisem tudta, hogy mi történt, s ki az az ember, aki egy szál ingben és alsónadrágban futkároz ide-oda. Közben-közben megállott s artikulátlan hangon, heves gesztusok közben szónokolni kezdett. A közönség köréből senkisem mert közelébe férkőzni, a rendőr sem volt a környéken.

Az őrült ember a Dunakorzóhoz közellevő mellékutcákban bolyongva elérkezett végre a Lipótvárosi kaszinó elé, ahol automobilok állottak, belevetett magát egyik járműbe, s a soffőrt mindenáron arra akarta kényszeríteni, hogy indítsa meg az autót.

A soffőr, aki csak németül beszélt, nem értette a furcsa jelenetet, nagy csődület támadt az autó körül, míg végre rendőr érkezett a helyszinre, aki kimentette a soffőrt szorongatott helyzetéből.

A szerencsétlen embert beszállították a főkapitányságra, ahol személyazonosságát nem tudták megállapitani, s a rendőrök kérdésére csupán annyit válaszolt, hogy a Dunába szeretne uszni. A rendőrség gondoskodott arról, hogy az elmebeteget valamelyik gyógyintézetbe szállitsák.