Döntő fordulat előtt a cseh-magyar kereskedelmi tárgyalás

A budapesti cseh követ váratlanul Prágába utazott

Amint ismeretes a cseh-magyar kereskedelmi tárgyalások előkészítése már hónapok óta huzódik, anélkül, hogy a tárgyaló felek között a végleges megállapodásra vonatkozólag kellő egyetértés létrejött volna s a már több izben bejelentett csehszlovák bizottság mind a mai napig nem érkezett meg Budapestre. 

Időközben megalakultak a magyar-cseh és cseh-magyar kereskedelmi kamarák és anélkül, hogy ez a magángazdasági történt közeledés a magyar és csehszlovák kormányok és hivatalos körök álláspontját kedvező irányban befolyásolták volna. 

Most végre a magyar-cseh kereskedelmi szerződés ügye mégis döntő fordulathoz jutott. Amint beavatott forrásból értesülünk, a cseh-szlovák köztársaság budapesti követe a tegnapi nap folyamán sürgős távirati meghivásra Prágába utazott, hogy ott részt vegyen azon a hétfőn megtartandó interminiszterális konferencián, mely hivatva van, hogy a cseh-magyar kereskedelmi szerződésre vonatkozólag a végső döntést meghozza. 

Ha ez az interminiszterális konferencia – amint remélhető –, kedvező irányban dönt, a cseh delegáció még e hét közepén Budapestre érkezik s a kereskedelmi tárgyalások haladéktalanul megkezdődnek.