Kurunczy Lajos 400 méteren is győzött Párisban

49.9 mp. alatt legyőzte Paulent, Hoffot, Cerbonneyt ás Feryt.

Igazuk volt azoknak, akik súlyosan elítélték a "N. Sp." eljárását, mert a véletlenül hozzá intézett francia meghívásra Juhász Györgyöt akarta kiküldeni Párisba és nem a legjobb Kurunczyt. Az illetékes tényezőknek, elsősorban a MASz elnökének, idejében történt közbelépésére, - ha az utolsó pillanatban is, - de mégis Kurunczy Lajos utazott ki Párisba.

Jeles négyszázasunk azután újabb dicsőséget szerzett magának és a magyar névnek. Különösen fontos ez az olimpiász előtt s éppen azért annál súlyosabb hiba lett volna, ha a "N. Sp."-nak suba alatt sikerült volna a neki talán kedvesebb, de nem a legjobb magyar 300-400 méteres futót kijuttatni Párisba.

Kurunczy Lajos vasárnap a Racing Club versenyén a Leon Roffe-dijért küzdött 300 méteren és 36 mp-es jó idővel győzött a nehéz talajon a legjobb francia futók: Féry, a 400-as francia bajnok és Cerbonney, a 200 és 300 méteres rekorder ellen. Végig vezetve 4 méterrel győzött a 36.5 mp-et futott Féry előtt, akit fél méterrel követett Cerbonney 36.6 mp-es idővel.

Kedden, mint azt mi hétfői számunkban megírtuk, a holland Pauten és a norvég Hoff bevonásával meghívási verseny volt, amelyben Kurunczy újabb győzelmet aratott. Ráduplázott tavaszi párisi győzelmére, sőt 49.9 mp. alatt futván be a távot, tekintélyes nemzetközi társaságot hagyott maga mögött.

Második ugyanis Kurunczy mögött Paulen (Hollandia) lett; harmadik Hoff (Norvégia), negyedik Cerbonney (Franciaország), ötödik Féry (Franciaország). Kurunczy tehát jobbnak bizonyult, mint nagynevű ellenfelei, a göteborgi hős Paulen és az Engdahlt verő Hoff.

A közönség lelkesen ünnepelte a magyar atlétát, amit Kurunczy kettős győzelmével teljesen meg is érdemelt.