Kehrling győzelmei Meránban

A meráni teniszverseny férfi bajnokságának döntőjében Kehrling Béla legyőzte Froitzheimt, amit igen sokan meglepetésnek számítanak, annál is inkább, mert Froitzheim előtte gyönyörű játék után 6:1, 9:7 arányban megverte a Kreuzer felett 2:6, 9:7, 6:4 arányban győztes Schomburgkot.

Froitzheim nagyon bizonytalanul játszott Kehrlinggel szemben, úgy hogy Kehrling – bár szintén nem volt a legjobb formában – biztos ütései révén végül 11:9, 8:6, 6:0 arányban fölényes győzelmet aratott.

A férfi egyes főversenyben Kehrling ismét találkozott Froitzheimmel és győzelmét 7:5, 4:6, 7:5, 1:6, 6:3 arányban megismételte.

A verseny után Kehrling összemérte erejét Németország és egyszersmind Európa legjobb hivatásos versenyzőjével, Roman Najuch-al is és annak ellenére, hogy az előbbi versenyektől fáradtan állt ki, kitűnő játék után 4:6, 6:2, 4:6, 6:2, 6:3 arányban ellene is győzelmet aratott.

Kehrling Najuchnak erőteljes kemény ütéseit biztosan fogta és felülmúlhatatlan hálójátékával, nem kevésbé fáradhatatlanságával megadásra kényszerítette nagyhírű ellenfelét.

A női bajnokságot nagy meglepetésre a spanyol L. Alvarez kisasszony nyerte meg, legyőzve a döntőben Neppach asszonyt 4:6, 6:4, 3:1 arányban.

A vegyes párosban Kleinschorth – L. Alvarez kemény küzdelem után legyőzte a Kreuzer – Friedleben párt az elődöntőben 4:6, 6:3, 7:5 arányban, a döntőben azonban 6:4, 6:4 arányban vereséget szenvedtek a Schomburgk – Neppach pártól.

A férfi páros versenyt Froitzheim – Kreuzer 6:4, 4:6, 6:3, 8:6 arányban nyerték meg a Kleinschróth fivérekkel szemben. A Kehrling – Kelemen pár előzőleg 6:0, 6:1 arányban meglepetésszerű vereséget szenvedett a bécsi Gottlib- Khun pártól.