FTC – UTE 2:1 (0:1)

Üllői-út. 8000 néző Bíró: Kiss Tivadar.

FTC kezd, de Csontos már az első percben a zöld-fehérek kapujára lő. Amsell azonban nagy flegmával véd. Az UTE támadó kedvében van és az első öt percben egyik lövést a másik után küldi az ellenfél kapujára. A 7. percben az FTC-csatársor fölszabadul és nyomban kritikus helyzet támad Klein hálója előtt.

A 11. percben Jeszmás nagyszerű kitöréséből Szemere majdnem gólt lő. A 15. percben az UTE kornerhez jut, de értékesíteni nem tudja. Nyomban utána Héger rohan az ellenfél kapuja felé, de Fogl II. föllöki. A következő percben a habozó FTC-védelem között Ányos könnyű helyezett gólt lő. (0:1)

A gól után a zöld-fehérek támadó kedve megnövekedik. Pataky vezet szép támadást, de a belső csatárok a gól előtt elkésnek. Majd az UTE Két ízben is a tizenhatoson belülre kerül, de Hungler és Amsell helyükön vannak. A 23. percben Héger szenzációs lefutás után élesen lő a kapura, a labda azonban hajszálnyira süvit el a lécek mellett, ugyanígy Eisenhoffer lövése is centiméterekkel magasabb a kelleténél. Pataky rúgása pedig a kapus zsákmánya lesz.

A következő 10 perc érdektelen játékkal telik el. Általában az FTC támad, de a Fogl fivérek mindannyiszor erélyesen lépnek közbe, egy alkalommal Fogl II. Patakyt csúnyán elfaultolja a tizenhatoson belül, a bíró azonban nem ítél tizenegyest. A félidő utolsóelőtti percében a mindvégig gyámoltalanul szereplő dr. Hahn hibája következtében Amsell csak hosszú kifutással tud menteni, mely alkalommal majdnem fejbe rúgták. Félidő (0:1)

A második félidő első percében sajnálatos baleset történt: Jeszmás balszemöldökön rúgta Amsellt, akit véresen, ölben vittek az orvosi szobába. Helyét Héger foglalta el, aki öt percig kifogástalanul védett, mert Amsell a 6. percben bekötözött fejjel, a közönség éljenzése között, tér vissza őrhelyére. Amsell jelenléte uj erőt öt a zöld-fehérekbe és egy pompás támadásból kifolyóan Pataky szépen helyezett gólt lő a 10. percben (1:1).

Rá két perc múlva Kelement a tizenhatoson belül föllökik a megítélt tizenegyest Héger a kapus kezébe lövi. Unalmas mezőnyjáték után a 22. percben Héger kiszökik és idejében beadott labdájából Pataky nagyszerűen plasszirozott gólt lő az ellenkező sarokba. (2:1)

Ezután mindkét részről rendszertelen játékot látunk és csak egyes játékosok trükkjei tűnnek föl, de haszon nem származik belőlük. Az utolsóelőtti percben egy szigorított szabadrúgásból az UTE még kiegyenlíthetett volna, de Ányos félre lőtte a jó labdát.