A Thomka - emlékverseny

Vasárnap délelőtt bonyolította a BEAC a hagyományos „Thomka Áron-emlékverseny”-t a lágymányosi réteken, mintegy 8 kilométeres távon. Mint minden évben, úgy most is óriási érdeklődés nyilvánult meg a verseny iránt, különösen azért, mert ez volt az első nyílt cross-country - verseny.

Mezei versenyen még nem látott rekordközönség jelent meg a verseny színhelyén és gyönyörködött a szép küzdelmekben. Az előrelátó versenyrendezőség katonaságot rendelt ki a rend fönntartására, amely a végküzdelemben az ut két oldalán kordont vont.

A kitűnően sikerült cross-country szenzációja, hogy a favorit MTK vereséget szenvedet a MAC kitűnő gárdájától.

Kultsár imponáló stílusban nyerte meg egyénileg a versenyt. Király Pállal vívott finishe rendkívül izgalmas volt. A harmadiknak befutó Belloni (MAC) hétről-hétre új meglepetések elé állítja a sportközönséget. Még egy évvel ezelőtt a MAC ifjúsági futballcsapatának volt reményteljes tagja.

Eddigi teljesítményei oly kiválóak, hogy meg sem lepődtünk azon, hogy állandóan Kultsár és Király Pál nyomában haladt, sőt volt olyan momentuma is a versenynek, amikor vezetett is. Az MTE futói közül a legjobbak: Steiner Pál, Rózsa és Cséffay föladták a versenyt.

Részletes eredmény
:
Egyénileg győztes: Kultsár István (MAC) 26 p. 57.6 mp. 2. Király Pál (ESC) 27 p. 0.29 mp. 3. Belloni (MAC) 4. Csekey (Move-CsFC) 5. Nagy (BEAC) 6. Csitbay (MTK) 7. Kádár (ESC) 8. dr. Várady (MTK) 9. Bese (MTK) 10. Zöllner (MAC)

Csapatversenyben: 1. MAC 1+3+10+11+13 = 38 pont. 2. MTK 6+8+9+12+15 = 50 pont. 3. ESC 2+7+11+16+34 = 70 pont.