Hogyan és miből?

Mára tudtuk meg, hogy a kormány szerint az ipar válságának az az oka, hogy a fogyasztók vásárlóképessége csökkent és Walkó Lajos kereskedelmi miniszter, ha egyszer egy kereskedő gyülésre megy el, ott azt is kifejtheti, hogy a kereskedelem válságának is a fogyasztás csökkenése az oka.

Ez olyan igazság, amelyet nem volt tulságosan nehéz megállapitani, csak éppen azt kellene kitudakolni, hogy mi a fogyasztók válságának az oka.

Körbe-körbe megy a dolog és a helyzet az, hogy a fogyasztó válságban van, mert az iparos és a kereskedő nem keres és hogy a boltos válságban van és hogy a mühely becsukhat, mert a fogyasztó nem kérdés.

A boltok üresek és az iparosok nem kapnak munkát és miközben nagygyülést tartottak ma arról, hogy mikép indulhat meg az épitkezés, egyelőre senki sem tudja azt, hogy miként lehet csak száz tégla árát is kifizetni.

Itt rettentő sok tervezetet csinálnak most arról, hogy mit kellene csinálni, de senkisem mondja meg, hogy hogyan kellene megcsinálni és hogy miből lehetne megcsinálni.

A legszebb elméleteket olvassuk arról is, hogy mire lehetne a külföldi hitelt felhasználni, de eddig nem akadt senki, aki komolyan meg tudná mondani, hogy hogyan lehetne külföldi hitelt kapni. Nekünk golyóbis van a gyomrunkban és közben rébuszokat adnak fel.