Egy banktisztviselő milliós sikkasztása

Az iskolában minden gyermek tőzsdézik

Néhány nappal ezelőtt Gergely László fővárosi kereskedő arra a kellemetlen tapasztalatra jutott, hogy lakásában levő íróasztala fiókjából nagymennyiségű értékpapír, ékszer és mintegy 3,500,000 korona készpénz hiányzik.

Behivatta magához kiskorú fiát, aki mosolyogva és dicsekedve mondotta el, hogy az iskolában minden gyermek tőzsdézik, és ezért elhatározta, hogy atyja vagyonát ő fogja nagyszerűen gyümölcsöztetni. Feltörte az íróasztalfiókot, abból kivett 25 db Mercurbank-, 38 darab Lipták-, 30 darab Viktória fa-, 50 Lukácsfürdő, és 25 darab Központi Jelzálogban részvényt, 3,500,000 korona készpénzt, milliókat érő ékszereket és ezeket átadta ismerősének, Ney Lászlónak, a Központi Jelzálogbank hivatalnokának azzal, hogy legjobb belátása szerint játszon a tőzsdén és megígérte neki, hogy részt fog kapni a nagy vagyonból. Ney megígérte neki, hogy rövid időn belül milliárdossá fogja őt tenni.

Az apa nagyon megijedt, mert hisz majdnem egész vagyonáról volt szó és elrohant a Központi Jelzálogbankba, ahol azonban azt az értesítést kapta, hogy Ney már napok óta nem jelent meg hivatalában. Innen egyenest a rendőrségre sietett, ahol bűntető feljelentést tett ez ügyben.

A detektívek kinyomozták, hogy Ney pénzzé tette az összes értékpapírokat és az ékszereket és azoknak értékét Szabó Mária artistanővel néhány nap alatt elpezsgőzte. Neyt letartóztatták és átkísérték az ügyészség fogházába, ahol Molnár dr. vizsgálóbíró ma csalás büntette címén elrendelte ellene az előzetes letartóztatás fenntartását.