Rövidek

Az Ulai-ügyet nem tárgyalják a táblán
Emlékezetes még, hogy a királyi ügyészség Ulain Ferenc nemeztgyülési képviselő, Szemere Béla kórházi főorvos és Bobula Titusz amerikai illetőségű mérnök ellen lázadásra való szövetkezés büntette címen vádat emelt. Január közepén tartották ebben az ügyben a főtárgyalást a büntetőtörvényszéke, Langer tanácsában. A biróság csupán lázadásra való szövetkezés vétségét látta fönforogni Ulain-néknál és több napon át tartó tárgyalás után mind a három vádlottat 6-6 heti államfogház büntetésre itélte, amelyet a' vizsgálati fogsággal kitöltöttnek vett. Az ítélet ellen ugy Mészner ügyészségi alelnö, mint a vádlottak föllebbezést jelentettek be az ítélőtáblához. A bünügy föllebbviteli főtárgyalását mára tűzte ki az itélőtábla.


Mussolini nagy többsége a választásokon

Páris, áprils 6.
A „Chicago Tribune" római szikratávirata szerint a délutánig beérkezett hírekből már megállapítható, hogy Mussolini nagy választási győzelmet aratott.

A katolikusok, szocialisták és kommunisták a szavazatoknak alig 20 %-át kapták. A választás
Minden incidens nélkül folyt le.

Konfliktus Japán és az Egyesüli Államok között az uj bevándorlási törvény miatt

Hága, április 14.
Newyorkból jelentik: A szenátus elfogadta a bevándorlási javaslatot, amely ázsiai lakosoknak az Egyesült Államokba való bevándorlását szinte teljesen megtiltja. Több lap ennek nyomán annak az aggodalomnak ad kifejezést, hogy e határozat nyomán erős bonyodalom támadhat az Egyesült Államok és Japán között, amely a törvénnyel szemben bejelentette már tiltakozását az Egyesült Államok kormányának.