Apróságok

Festett körmök. Az amerikai, különösen a nem dolgozó nők legujabb divathóbortja, hogy zománcfestékkel különféle mintákat festetnek körmeikre. (Atlantic)


A legujabb autó, amely könnyüség, egyszerüség és olcsóság tekintetében első helyen áll és amelyhez éppen kicsinysége miatt Németországban nem kell vezetői engedély, Worick danzigi mérnök találmánya. A kis autó gyorsasága 45 km. (Atlantic.)


Két millió dollárt érő ékszer. Alice Delesia, az ismert színésznő arat most nagy sikereket a londoni télikertben, ahol „Ragyogó gyémántok” című revueben különösen ékszereivel kelt nagy feltünést.

A „női Achilles”. Ez a művészi neve Vermke Katica 17 éves erőművésznőnek, aki most a berlini Busch-cirkus közönségét ejti csodálatba nagy erejével. A fiatal erőművésznő egyik és csodálatos meglepő erőmutatványa, hogy testével egy pódiumot pótol, melyen egy pianinó előtt ülő zongora müvész játszik. A másik produkciója, amelyben szintén bámulatba ejtette a közönséget: hogy nagy tagbaszakadt férfit könnyü szerrel körülhord a pódiumon.
(Atlantic)

Norma Talmadge, a nálunk is ismert finn primadonna szabad óráiban kerékpározással szórakozik. Palm Beachban-Amerika előkelőközönségének tavaszi üdülőhelyén. Érdekes, hogy a művésznő hosszabb kirándulásokat is tesz kerékpáron, minden kisérő nélkül.