A magyar tápszer csodája , a pörkölt cikoriapor

Olyan mint egy előkelő szanatórium a Kőbányai Polgári Serfőző és Szent István-tápszermüvek kőbányai gyártelepe, melyből ez alkalommal csak az UHU kávégyárat mutatjuk be.

A vasúti kocsikból óriási csusztatókba kerül a nemesített belga cikória-magból nálunk termelt cikória-gyökér, — az amerikai rendszerű és méretű mosóhelyiségekből az impozáns szárító és aprító gépekbe kerül fehérre mosott cikoria-gyökér.

Innen hatalmas rugók emelik, a száritó helyiségekbe, honnan a légnyomásos csőposta rendszerrel a zuzó- és malomhelyiségbe jut a már száraz és aprított cikória.

A malom- és pörkölő helyiségekből anélkül, hogy emberi kéz nyúlna hozzá, légmentes csatornákon át a töltőgépekbe ömlik a már gyönyörű csokoládé formára pörkölt cikóriapor, amelyek minden emberi munka segítsége nélkül automatikusan csomagolják tetszetős csinos dobozokba, hogy ládákba rakva — vonatra szállítva hirdessék a magyar tápszeripar világszerte elismert hirét.